Eerst Hulp Verlener worden?   …. dan de opleiding volgen!

Om eerste hulpverlener ofwel EHV-er te worden moet men een EHV-opleiding volgen en onze vereniging verzorgt deze opleiding. De opleiding bestaat uit 12 wekelijkse lesavonden van 2 uur, waarbinnen ook reanimatie, bediening AED en elementaire verbandleer onderwezen wordt. De lessen en instructies worden verzorgd door een kaderinstructeur volgens de normen van het Oranje Kruis. Wil je de opleiding volgen moet je minimaal 16 jaar oud zijn.

Na het volgen van de cursus kan het examen voor het Diploma Eerste Hulp worden afgelegd. Als men voor het examen slaagt, wordt men gediplomeerd EHV-er. De EHV- opleiding wordt gegeven in het instructielokaal van onze vereniging; Sinderenseweg 1a 7051 HD Varsseveld.

Bij voldoende gelegenheid starten we weer een opleiding op woensdagavond 7 februari 2024.

Voor de duidelijkheid: Als gediplomeerd EHV-er hoef je als lid bij ons NIET mee te posten op evenementen. Je mag ook gewoon je diploma halen om de kennis te gebruiken voor situaties waar je toevallig zelf bij aanwezig bent. Posten op evenementen is echter wel goed voor je ervaring en zelfvertrouwen (en mooi voor onze vereniging en de gemeenschap). Je staat namelijk altijd met een ervaren iemand. Bovendien heb je gratis toegang en verzorging op evenementen die je zelf uitkiest en korting op je contributie.

ehbo foto2

Nadere opleiding gegevens:

* EHV-opleiding inclusief verbandleer, Reanimatie & Bediener AED

* Opleidingskosten € 200,00

* Cursusavond wisselend (dinsdag, woensdag of donderdag)

* Aanvang 19.30/20.00 uur, einde 21.30/22.00 uur

* Cursusafsluiting via een examen

* Je kennis blijft actueel en volgens de laatste richtlijnen want om het diploma geldig te houden dien je tweejaarlijks herhalingslessen te volgen, bij ons doen we jaarlijks de helft van de stof met elk jaar de reanimatie / AED bedienen

* Als je lid wordt van onze vereniging betaal je contributie en zijn de herhalingslessen gratis. Je krijgt korting op de contributie als je meehelpt op evenementen

Heeft u kennissen of familie die graag EHV-er willen worden, stel hen van deze mogelijkheid op de hoogte en laten zij zich dan aanmelden als lid en als cursist.

Opgave z.s.m. bij de administratie

Contactformulier

Contactformulier


1234 AA