Hieronder  vind je het opgaveformulier van de evenementen die we komend jaar kunnen verwachten. Als er een datum staat is dat de definitieve datum en is er al een aanvraag voor het evenement bij ons binnen. Zoals je kunt zien zijn er altijd veel activiteiten in de maanden mei, juni, juli, augustus en september waar hulpverleners voor nodig zijn.

Aanmeldingsformulier evenementen 2020

Evenementen 2020

Kruis aan waar je wilt hulpverlenen en klik vervolgens op de knop Verzend

Dit is een evenementenlijst gebaseerd op evenementen van vorig jaar. Er kunnen nog evenementen bij komen of afgaan. Kijk ook en reageer ook op onze facebooksite : hulpverlening ehbo varsseveld. Je hebt gekozen om A lid te worden en gaat dan in 2020 de vereniging weer helpen. Je ziet op het tweede blad de evenementen die we in 2019 hebben gehad en die we in 2020 kunnen verwachten. Als er een datum staat is de aanvraag voor 2020 bij ons binnen. Als de definitieve aanvraag bij ons binnen is wordt op onze EHBO website www.ehbovarsseveld.nl de datum vermeld in de agenda. Bezoek dus regelmatig onze website. Je gaat altijd met minimaal 2 personen hulpverlenen, en altijd met iemand die al vaker op een evenement is geweest. Dit is natuurlijk de kans om bij een evenement (dat je leuk lijkt) achter de schermen te kijken. Als je ons wilt helpen (maakt niet uit hoe vaak) kruis je het evenement aan (of als je via de website het formulier invult, vink het evenement aan). Je wordt vroegtijdig gebeld/sms/app’t of je die datum nog kunt. Na jou toezegging krijg je een uitnodigingsmail met o.a. de exacte aanvangstijd, met wie je gaat en bij wie je je moet aan- en afmelden. Voor de motorcross is er een speciale oefenavond op 21 of 28 januari 2019. Deze avond leer je handelingen die belangrijk zijn bij een motorcross evenement (ook voor de Zwarte Cross). Ook wordt het portofoon gebruik weer op een leuke manier doorgenomen. We geven in 2019 ook Eerste hulp bij Wandelletsel aan onze leden. Hierin worden alle aspecten van het blaren prikken en afplakken behandeld. Mocht je hieraan willen deelnemen geef dit dan onderaan het formulier evenementen 2019 aan.

CAPTCHA
Een moment geduld aub.

Lijkt het je leuk om een keertje hulp te verlenen bij een evenement geef je dan nu op. Je gaat altijd met minimaal 2 personen hulpverlenen en altijd met iemand die al vaker op een evenement is geweest. 

Dit is natuurlijk ook de kans om bij een evenement (dat je leuk lijkt) achter de schermen te kijken.

Als je ons wilt helpen (maakt niet uit hoe vaak) kruis je het evenement aan in het hierboven genoemde formulier. Je wordt vroegtijdig gevraagd of je die datum nog kunt. Dit kun je  nu ook aangeven of je bericht wilt hebben via de mail, app, sms of dat je gebeld wilt worden. Reageer daar a.u.b. op (ook als het je niet kunt). Daarna krijgt je een uitnodigingsmail met o.a. de exacte aanvangstijd, met wie je gaat en bij wie je je moet melden.

Voor de motorcross en de Zwarte Cross komt er nog een speciale oefenavond. Er zijn weer nieuwe ontwikkelingen en om het werken met een portofoon nog makkelijker te maken.


Zwarte Cross 2020

Beste evenementenhulpverlener,
In Lichtenvoorde vindt van 16 juli t/m 19 juli 2020 de Zwarte Cross plaats. Bij dit meerdaagse festival is het Rode Kruis verantwoordelijk voor de gehele medische ondersteuning van artsen, EHBO-ers, verpleegkundigen en drugs- en alcoholexperts. Om aan deze vraag te voldoen is een projectteam samengesteld om hulpverleners uit de districten Gelderland Midden, Noord- en Oost Gelderland, IJsselland, Twente en van de EHBO-verenigingen in de buurt van Lichtenvoorde in te zetten.

Voor meer informatie over de Zwarte Cross, ga naar www.zwartecross.nl.

We hebben hulpverleners nodig tijdens:
Het festival
De inzet tijdens het festival is een 24/7-inzet van donderdag 16 t/m maandag 20 juli.
Er worden diensten gemaakt die overdag wat langer zijn dan in de nacht. We hopen dat je wilt kijken of je ook in een nachtdienst kunt helpen. Voor de inzet tijdens het festival hebben we voorkeur voor mensen die alle dagen van het festival beschikbaar zijn en daar overnachten. Op die manier ben je voor meerdere diensten inzetbaar, raak je bekend met het terrein en de andere vaste teams (verpleegkundigen, artsen etc.) en ben je bij calamiteiten sneller inzetbaar.

Overnachten
Tijdens het festival mogen we gebruik te maken van de medewerkerscamping. Hier kan met een tent worden overnacht. Het zou mooi zijn als we met een grote groep Rode Kruishulpverleners en hulpverleners van de EHBO-verenigingen de 4 dagen van de Zwarte Cross als groep op de camping overnachten. De operationele leiders overnachten daar in ieder geval. We denken dat dit goed is voor de teambuilding. Je doet dan niet alleen het werk samen, maar je kunt ook nog een keer samen het festivalterrein op. Daarnaast is het voor de uitvoering handig om een vaste harde kern direct beschikbaar te hebben voor het geval er opgeschaald moet worden. Uiteraard is het geen verplichting, maar denk er eens over na om, als je je aanmeldt ook te overnachten op de Zwarte Cross.

Aanmelden
Als jij zin hebt om je in te zetten voor het Rode Kruis tijdens de Zwarte Cross, meld je dan aan voor 1 april 2019 via deze link (klik op link) of bij de coördinator Evenementenhulp van jouw afdeling. Je coördinator zorgt dan dat je aangemeld wordt bij het projectteam. Op het moment dat je daadwerkelijk wordt ingezet ontvang je van ons nadere informatie. Tegen die tijd ontvang je ook informatie over kleding en eventuele materialen die je moet meenemen.

Voor de op- en afbouw van de Zwarte Cross (daar hebben ze ook hulpverleners bij nodig) kunnen we ook nog EHBO-ers gebruiken. De opbouw van het terrein zal ongeveer eind juni beginnen en is ongeveer drie dagen na het evenement weer afgelopen ± 23 juli.
Mocht je hier interesse in hebben stuur dan een mailtje naar : 

In een korte periode voor het evenement organiseren we nog een informatiesessie.

We hopen je te begroeten op de Zwarte Cross 2019!

Met vriendelijke groet,
Projectteam Zwarte Cross

De Zwarte Cross 2018 is op 18, 19, 20 en 21 juli in Lichtenvoorde.

_MG_1326k

Hebt je nog vragen over een evenement bel ons dan gerust :

Alie Messink        : 0544 – 372 939
Miranda Legters : 06 – 27075551
Joop Legters        : 06 – 49233117